Prajitura cu gem

Se amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand grija sa nu faca cocolo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 50 g untura
  • 150 g gem (dupa gust se poate adauga si mai mult)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 g faina
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • Zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand grija sa nu faca cocoloase. Se coace intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt, se presara cu zahar vanilat.
Alte prajituri recomadate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Au iesit 33 de bucati.

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca