Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat biscuiti:
  • 250 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt
  • 200 ml miere de albine lichida
  • blat copt;5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un pic de sare
  • esenta
  • crema:
  • 100 g branza dulce de vaci
  • 400 g iaurt fructe de padure(sau capsuni)
  • zahar vanilat
  • 3-4 linguri dulceata de zmeura
  • un plic gelatina alimentara
  • glazura:
  • sirop concentrat de zmeura
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

1.Se prepara primul blat din biscuiti. Se dau la robot biscuitii apoi se framanta cu untul moale si mierea de albine,pana la omogenizeaza ingredientele.Se intinde acest amestec,intr-un strat uniform in forma reglabila,dreptunghiulara in care vom monta prajitura.

2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina,turnata in ploaie.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.

3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.

Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de unt sau margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.

Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii