Prajitura cu lime

Prajitura cu lime este o prajitura delicioasa cu un gust racoritor de lime. Se poate servi cu inghetata sau ca atare. Daca va plac deserturile cu lamaie o sa va placa si acesta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cup (cana) faina
  • varf de cutit de sare
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 cup zahar
  • 1 lingurita coaja de lime
  • rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri margarina
  • topita
  • 1/2 cup lapte
  • Ptr sos:
  • 1/3 cup zahar (dar se poate si mai putin daca va place mai acrut)
  • 1 lingurita coaja de lime
  • rasa
  • 1 cup apa (clocotinda)
  • 1/2 cup suc de lime
  • proaspat stors

Mod de preparare

Prajitura cu lime este o prajitura delicioasa cu un gust racoritor de lime. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma, este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea afara. Se unge forma cu unt sau margarina. Se amesteca intr-un bol faina, sarea, zaharul si coaja de lime. Se adauga margarina, laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana toata faina e incorporata. Pune toata compozitia in forma care va intra la cuptor.

Sosul:
Se presara zaharul si coaja de lime rasa peste compozitie. Amesteca apa clocotinda cu sucul de lime si adauga cu lingura peste compozitie, pana e acoperita peste tot,iar restul de lichid se toarna peste dosul lingurii.

Se da la cuptor, cam 30-40 minute, iar dupa ce se scoate se mai tine 5-10 minute pentru a lasa sosul sa se ingroase.



Prajitura cu lime se poate servi cu inghetata sau ca atare. Daca va plac deserturile cu lamaie o sa va placa si acesta, mai ales ca e usor si rapid. Si cu ingredinte la indemana!

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca