Prajitura cu mac

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut. In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia. Intrun castron se pune faina in mij

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt Foie: 150 gr.unt
  • 125ml lapte
  • 100gr zahar
  • 25gr drojdie
  • 300gr faina
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • Umplutura cu Mac: 1 1/2 lapte(un litru jumate)
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 125 gr gris(faina)
  • 125 gr stafide
  • 250 gr mac (nemacinat)
  • 125 gr mandel/aluna
  • Partea de sus a prajituri cu budinca: 1/4 lapte(un sfert de litru)
  • 1/2 pachet de budinca de vanilie
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de zahar
  • 3 oua

Mod de preparare

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut.

In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia.

Intrun castron se pune faina in mijloc se pune zaharul, oul, untul topit, un pic de sare si lapte caldut cu drojdia si se amesteca toate impreuna bine.

Se acopera si se lasa o jumate de ora la crescut.

Vom avea un aluat mai moale care se va pune in tava si cu mana se va intinde frumos pe toata suprafata tavi(32/39cm).

2. Laptele+ untul+zaharul se pune la fiert cind incepe sa fiarba se adauga grisul si mac se lasa la fiert ,dupa care cind este fiert se opreste aragaz si se adauga stafidele+mandel sau aluna si se mai amesteca asa inca 5 minute pe aragazul cald.

Dupa care se va lasa la racit complect.

3. Se ia din lapte 3 linguri si le amestecam cu jumate pachet de vanilie dupa care o punem restul de lapte la fiert + untul lasam sa se topeasca un pic untul dupa care punem praful de vanilie amestecat in lapte si amestecam continu budinca un pic.(1 min.) Separam cele 3 oua,o lasam la racit complect.

In momentul in care sa racit complect adaugam pe rind galbenusurile de ou si le incorporam in budinca,separat vom bate spuma cele trei albusuri si le vom incorpora in pudinca albusurile batute spuma. Asta se va face la final deoarece se va pune tava peste umplutura cu gris si mac.

4. Intindem aluatul in tava si il lasam la crescut si in tava circa 20 de min.

Peste aluat vom intinde uniform umplutura de gris cu mac,Dupa care budinca si vom pune tava la copt circa 45 de minute la cuptor electric(170°) sau la gaz(150°).

Se pudreaza cu zahar si peste bucatile de prajitura se poate pune cite o lingurita de smantina dulce dupa preferinte.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu Mac a fost propusa de sella pe forum culinar.ro

Alte retete cu mac gasiti aici:

Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker,

Rulada cu mac,

Prajitura speciala cu mac

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii