Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker

1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom 2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb" 3.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 LS (Lingura de supa) Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot inlocui cu stafide)
  • 2 LS Rom
  • 6 oua
  • 500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lamaie (se marineaza mai tarziu caisele cu ea nu se pune in aluat)
  • 150g unt moale (merge si margarina)
  • 100g zahar
  • Jumatate lingurita coaja de lamaie
  • Un praf sare
  • 200g mac macinat
  • 50g migdale taiate marunt (sau nuci)
  • 100g faina
  • 50g mondamin-amidon pentru prajituri-gustin
  • 1 LC (Lingurita de ceai) rasa cu praf de copt
  • 50 g pesmet (eu l-am facut din biscuiti)
  • Pt „la Sfarsit
  • 250g gem de caise sau jeleu
  • 2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise)
  • Zahar pudra
  • LS-lingura supa; LC- lingurita ceai

Mod de preparare

1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom

2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"

3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie

4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea

5. Galbenusurile se adauga treptat

6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul

7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta

8. Albusurile se bat teapane

9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata

10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia

11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute

12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita

13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!

Reteta propusa de Camila

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca