Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g mac
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 linguri faina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.

Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.


Prajitura cu mac si glazura de ciocolata se serveste dupa ce s-a racit bine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca