Prajitura cu marmelada de caise

Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut si se amesteca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar unt topit (caldut)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • faina cit cuprinde
  • marmelada
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut si se amesteca. Se pune faina si se framinta o coca nu prea tare. Se imparte intrei parti egale din care se intind cu vergeaua trei foi de marimea tavii de copt. Se asaza o foaie in tava , se unge cu un strat de marmelada, se acopera cu alta foaie, se unge si aceasta si se pune ultima foaie. Se coace la inceput la foc moale, apoi mai tare. Dupa ce s-a racit, se taie dreptunghiuri lunguiete si se presara cu zahar pudra vanilat. Aceasta prajitura este mai buna (mai frageda) dupa o zi sau doua.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu gutui

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...

Tarta cu gutui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca