Prajitura cu mere

Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cutie de smantana
  • 1 cutie de untura
  • zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • gris
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se scurge zeama, se amesteca cu putin gris (grisul absoarbe zeama) si se aromatizeaza cu zahar si scortisoara. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava. Se presara cu pesmet, si se pune peste ea umplutura de mere. Se acopera cu cea de-a doua foaie. Se fac niste gaurele cu o furculita si se baga la cuptorul incins. Se coace la foc mediu.
Se serveste cu frisca sau inghetata

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Papanasi fierti

Dulceata de smochine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...