Pentru foi, amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugati faina, migdalele si albusurile batute s
Pentru foi, amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugati faina, migdalele si albusurile batute spuma. In timp ce amestecati ingredientele prin rasturnare, adaugati si pesmetul. Din aceasta compozitie coaceti 2 foi in tava unsa si tapetata. Pentru crema, fierbeti laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele, apoi lasati vasul acoperit la racit. Frecati galbenusurile cu zaharul si cand ati obtinut o compozitie spumoasa, adaugati in ea laptele strecurat, pus in fir subtire si amestecand mereu. Adaugati scortisoara, puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si inainte ca crema sa se raceasca adaugati in ea untul si 2 mere rase. Umpleti foile cu aceasta crema si deasupra intindeti un strat uniform de frisca. Peste frisca adaugati cubulete de mere fierte in sirop de zahar cu scortisoara.
Se serveste calda sau rece.
Alte retete recomandate:
Prajitura simpla cu mere
Prajitura "Carpati"
Prajitura cu mere si biscuiti
Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard...
Carnaciori de pui in aluatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj