Prajitura cu mere si gutui

Prajitura cu mere si gutui este o prajitura clasica, aromata cu parfum de toamna. Este si foarte sanatoasa, si se prepara incredibil de usor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gutuie
  • 3 mere mari
  • 1 masura tarate
  • 1 masura faina integrala
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 4 linguri fructoza

Mod de preparare

Am curatat gutuia, am taiat-o feliute si am pus-o la inmuiat 20 min cu apa cu fructoza si 20g de unt topit. Am curatat merele de coaja si le-am taiat feliute.

Am tapetat o tava de yena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am acoperit tot fundul tavii cu mere si gutuie. Am dat tava la cuptor cam 10 minute pana s-au rumenit fructele. Intre timp am pregatit pandispanul: am separat ouale si am batut albusurile bat, am amestecat galbenusurile cu jumatatea de lingura de fructoza ramasa si cu uleiul pana s-au omogenizat. Am tunat in ploaie faina, taratele, praful de copt si galbenusurile peste albusurile batute spuma. Dupa ce erau rumetite putin fructele am turnat pandispanul deasupra. Am lasat la cuptor 30 min la 180 grade si am intors tava.


Prajiura cu mere si gutui se poate servi cu zahar pudra, frisca, ciocolata topita sau rasa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...