Prajitura cu mere si migdale

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina avem o coca omogena. Se pune la rece 1 ora. 2/3 din aluat se pune intr-o tava pregatita cu hartie de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 400 g faina
  • 200 g unt rece
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • Umplutura: 1 kg mere
  • 75 g stafide
  • 75 g migdale felii
  • o lamaie
  • 250 ml suc de mere
  • neacidulat
  • o budinca de vanilie
  • praf (37g) sau amidon
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina avem o coca omogena. Se pune la rece 1 ora. 2/3 din aluat se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa de mai multe ori. Se coace 8-10 min la 180 grade. Am avut o tava 27x27cm. Pentru tavi mai mare trebuie dublata compozitia.

Pentru umplutura: se taie merele cuburi micute si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun intr-o cratita. Se amesteca sucul de mere cu zaharul, scortisoara si budinca sau amidonul si se toarna peste mere. Se fierb la foc potrivit amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se lege se pun stafidele si migdalele. Se toarna asa fierbinte peste foaia din tava. Restul de aluat se intinde, taie fasii si se pune ca un gratar peste. Se coace 45 minute la 180 grade.
Rece se pudreaza cu zahar si se taie.

Pregatirea retetei pas cu pas este aici:

http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=8289

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!