Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune putina sare, praful de
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune putina sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si restul de faina. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara. Se toarna compozitia de aluat intr-o tava tapetata cu faina si se adauga peste merele. Se coace prajitura la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Se serveste pudrata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Placinta cu mere
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...
Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj