Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin
Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste oua. Cozonacii se inmoaie in aceasta compozitie si se aseaza apoi in tava pregatita. Peste ei se pune magiunul de prune si visinele. Apoi iar un strat de felii de cozonac, magiun si deasupra se acopera cu felii de mere. Daca ramane lapte, se toarna peste compozitia din tava. Se pune in cuptor 30 minute, dupa care se bat albusurile, se adauga zahar, se bat pana se face spuma tare si se pune deasupra prajiturii. Se pune din nou in cuptor pana se rumeneste.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase