Prajitura cu miere

Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu. Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalze

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 g de miere incalzita
  • 20 g bicarbonat de amoniu
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de untura
  • 0.25 l lapte fiert
  • 6 linguri gem de caise
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu.

Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalzeste si se imparte in doua recipiente. Intr-una din jumatati se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca bine si se adauga celorlaltor ingrendiente. Cealalta jumatate se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga de asementea in castron. Pasta obtinuta se amesteca bine, fara sa aiba noduri.

Daca este gata, se presara faina pe deasupra si vasul se inchide intr-o punga de plastic. Coca se lasa sa se odihneasca o zi, a doua zi se utilizeaza restul de 200 g faina. Se framanta aluatul pana cand toata faina este absorbita. Aluatul se imparte in 3 parti care se intind separat pana au 1 cm grosime. Se taie aluatul cu piese de diferite forme. Acestea se pun la copt intr-o tava in prealabil unsa si acoperite cu putin galbenus de ou. Se pun la copt la foc mediu. In timp ce se coace aluatul, se bate o spuma tare cu 200 g de zahar pudra, 1 albus de ou si cateva picaturi de otet.
Spuma se foloseste pentru decorarea prajiturelelor.

Alte prajituri recomandate:

Placinta cu mere Prajitura cu prune Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi copti in suc de rosii

Cartofi copti in suc de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca