Prajitura cu miere

Toate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4 foi, care se coc pe dosul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri miere de albina
  • 2 linguri bicarbonat
  • 50 de grame margarina

Mod de preparare

Toate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4 foi, care se coc pe dosul tavii ( un sfat pe dosul tavii este bine sa puneti o folie pentru prajituri, care este unsa cu un pic de ulei).

Crema: 500 gr. lapte, care se pune la fiert, iar cand fierbe se amesteca cu 4 linguri de gris si 3 pliculete de zahar vanilat, apoi se pune la racit. Se adauga 1 pachet de unt sau margarina, care este frecat spuma. Prima data se aseaza foaia pe care se pune jumatate din crema, iar pe alta foaie se pune un strat de gem de caise sau visine, peste cealalata foaie si peste crema, iar apoi se adauga cea din urma foaie. Pofta buna!


Pentru ornament se presara deasupra cocos. Se lasa la racit, iar apoi se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii