Prajitura cu miere

Amestecati ingredientele pentru foi, la bain-marie, pana cand se omogenizeaza. Lasati sa se rai si apoi intindeti din compozitie 4 foi pe care coa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • FOILE:
  • 30 g unt
  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri gris
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita rom
  • 250 g zahar praf
  • 150 g unt
  • GLAZURA:
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri zahar praf pentru ornare

Mod de preparare

Amestecati ingredientele pentru foi, la bain-marie, pana cand se omogenizeaza.

Lasati sa se rai si apoi intindeti din compozitie 4 foi pe care coaceti-le pe dosul tavii.

Pentru , fierbeti gris , cu zahar.

Lasati-I la racit, apoi adaugati vanilia, romul si la urma, untul frecat cu zaharul cu romul.

Cu aceasta umpleti foile.

Pentru glazura, fierbeti ingredientele si cand incepe sa se ingroase, turnati-o fierbinte deasupra prajiturii.

Cu ajutorul unei furculite desenati valuri.
Pudrati zahar praf inainte de taiere.

Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura cu miere,

Prajitura cu piersici,

Prajitura mere,

Reteta prajitura,

Prajituri de post

Prajitura nuca,

Prajituri de casa,

Prajitura branza

Crema ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca