Prajitura cu miere si piersici

Prajitura cu miere si piersici este delicioasa, pufoasa si usor de pregatit. Este o reteta de prajitura ce poate fi pregatita si cu alt fel de fructe sau cu fructe din compot.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. miere
  • 100.gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 1 borcan compot de piersici
  • 230 gr margarina
  • 6 inguri de apa
  • 1/2 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 250 gr. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional: ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Intr-un castron, punem margarina topita, apoi adaugam mierea, apa, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile, amestecand dupa fiecare.

Apoi adaugam albusurile batute spuma si mixam. Adaugam faina-n ploaie, punem si bicarbonatul stins dupa ce punem faina si mixam bine.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata, eu am folosit o tava mai mica putin decat cea de aragaz, pt ca nu am vrut sa iasa prajitura inalta.
punem piersicile scurse bine de zeama  si tavalite prin faina.

Bagam tava la cuptorul incins la 175 de grade, pt 20-25 de minute pe gratarul din mijloc ( se face foarte repede)


Pe urma am topit o ciocolata neagra de 100 gr. la bain marie, am taiat prajitura in patrate mai mari, asa calda cum era, am mutat-o pe o folie de aluminiu, am pus zahar pudra, nu foarte mult, ca sa aiba priza ciocolata pe care am bagat-o in punga mica taiata la un colt si am trecut cu ea peste cuburile taiate.

Este foarte frageda.

Reteta de prajitura cu miere si piersici a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.


Serviti prajitura cu miere si piersici dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...