Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase. Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.

Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.

Am pus apoi untul rece taiat cubulete.

Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.

Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.

Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.

Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.

Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.

Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.

Am uns tava cu unt.

Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.

Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.

Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.

Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.

La noi nu a rezistat prea mult ))))))))

S-aveţi poftă !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii