Prajitura cu morcov, cu crema fina de branza, este foarte asemanatoare cu cea ce se serveste in cunoscutele Starbucks. Este o prajitura pufoasa cu un gust delicios, nu se prepara deloc greu.
BLATUL
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nuscoara si ienibaharul, dam la o part.e in alt bol frecam zaharul cu uleiul, adaugam ouale - amestecam la viteza mare timp de 1 minut, apoi putin cate putin amestecul de faina. Cu o spatula/lingura de lemn incorporam morcovul, nucile si stafidele turnam in 3 tavi si dam la cuptor preincalzit la 175C / 350F in jur de 45 minute - atentie ca se umfla mult in cuptor. Cand blaturile sunt coapte le lasam la racit (aproape 1 1/2 ore).
CREMA
Frecam crema de branza cu laptele si vanilia, adaugam treptat zaharul cand blaturile sunt reci reci adaugam crema. Eu n-am mai avut nuci sa-l imbrac si i-am aruncat cateva firisoare de morcov.
Pofta buna! Reteta Prajitura cu morcov, Starbucks a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj