Da, morcovii se folosesc si la prajitura, iar rezultatul acestei retete culinare este unul delicios. Prajitura cu morcovi se prepara foarte usor si este delicioasa.
Se amesteca zaharul cu ouale si uleiul, poi morcovul ras fin, stafidele si coaja de portocala. Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si nucoara si se adauga peste compozitia lichida. Ar trebui sa iasa o compozitie moale, foarte usor fluida. Se pune la copt intr-o tavita patrata cu latura de 18 cm. Se coace cam 30-40 de minute la 180 de grade pana e ferma la atingere . Se lasa 5 minute la racit in tava, apoi o rasturnati cu fundu-n sus pe un grilaj.
Pentru glazura amestecati zaharul pudra cu zeama de portocala sau de lamaie pana devine o pasta lucioasa, apoi faceti dare cu lingura peste prajitura.
Pofta buna! Reteta Prajitura cu morcovi (carrot cake) a fost propusa de mireloasa pe forum culinar.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii