Prajitura cu nuca

Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 250 g nuci macinate
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • putin suc de lamaie
  • Pt. spuma:
  • 2 albusuri de ou
  • 200 g zahar praf
  • un pic de otet sau suc de lamaie
  • putin sare

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea degetului mic pe masa presarata cu faina.

Albusurile se bat impreuna cu zahar praf si sare, pana obtinem o spuma tare, deasupra aburilor (deasupra apei in fierbere). Daca e tare, o luam jos de pe aburi si o mai batem putin cu cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.

Spuma o punem peste aluat si-l taiem in fasii macar de grosimea degetului, cu un cutit inmuiat deseori in apa rece. Fasiile le punem intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina, lasand spatii mici intre ele.

Se coace (se usca, mai exact) in cuptorul incins, pe jumatate deschis, pana cand se intareste spuma deasupa, dar ramane inca alba.

Alte retete recomandate

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!