Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5
Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5 minute.
Într-un alt bol amestecati pesmetul, miezul de nuca, o lingura de gris, praful de copt, coaja de portocala, scortisoara si praful de cuisoare.
Adaugati apoi albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare. Adaugati apoi compozitia intr-o tava de 30 cm care a fost unsa cu unt si apoi tapetata cu o lingura de gris.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si tineti-o pentru 40 minute dupa care o scoateti si-o lasati la racit.
Pentru sirop puneti la fiert zaharul si apa si fierbeti pina cand acesta se ingroasa putintel (sa zic 15-20 minute). Aproape de final adaugati zeama de lamaie si lasati sa mai dea intr-un clocot.
Turnati siropul fierbinte peste prajitura racita si taiata si lasati sa absoarba tot lichidul. Este indicat a se astepta cel putin 6 ore pana la servire.
Pofta buna!
Reteta prajitura cu nuca a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Prajitura cu nuca,
Melcisori cu nuca (de post),
Tort cu nuca