Prajitura cu nuca si foi de napolitane

BLAT: 1. Bateti albusurile spuma. 2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 250 g nuca prajita si zdrobita sau taiata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 50 ml lapte
  • 50 g faina
  • Ingradiente pentru glazura:
  • 40 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 sau 3 linguri cacao
  • Alte ingrediente necesare:
  • 2 foi de napolitana (se gasesc in comert)

Mod de preparare

BLAT:

1. Bateti albusurile spuma.

2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

3. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.

4. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.

CREMA:

1. Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.

2. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.

GLAZURA:

1. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.

ASAMBLARE:

1. Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.


Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!