Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness este o prajitura delicioasa de casa pe care o puteti pregati oricand va e pofta de ceva bun. Combinatia de nuca si cafea este una de succes mai ales cand vine vorba de prajituri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava de aragaz:
  • BLAT:
  • 400g zahar (preferabil pudra)
  • 300 g unt
  • 300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina
  • ies nemaipomenite)
  • 150g faina
  • 9 albusuri.
  • CREMA I:
  • 400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri
  • CREMA II:
  • 200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.

Mod de preparare

Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma. Se adauga nucile macinate, apoi faina, la sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.

La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge. In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus. Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.

Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor. Zaharul se freaca bine bine cu galbenusurile, se toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cand este rece, se unge cu urmatoarea CREMA: 200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness. Se intinde bine pe toata suprafata, se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.

Se da la rece si se taie patratele cand este rece.

Prajitura cu nuca si ness a fost propusa de foxyy pe forum culinar.



Serviti prajitura cu nuca si ness atunci cand este rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca