Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o nebunie această prăjitură! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză.

Portii
25
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru aluat( tavă de 25/25 cm):
  • 375 g faină
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de pere:
  • 1 kg pere curățate
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură mai cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă
  • de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Pregătim perele pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.

Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.

În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon. Eu am adăugat 1 lingură mai cu vârf.

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.

Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.

Pentru crema de brânză, amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă.

În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.

Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon, pentru că brânza mea a fost mai zemoasă, fiind brânză proaspătă de la țară.

Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.

Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.

Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.

O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca