Prajitura cu pere si mac

Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati fain

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri migdale macinate
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 1 baton vanilie
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri mac
  • Ornare:
  • 4 pere
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati faina, migdalele, zaharul vanilat, romul si putina coaja rasa de lamaie. Amestecati ingredientele prin rasturnare si coaceti din aceasta compozitie 3 foi pe spatele tavii de aragaz, unsa si tapetata.

Pentru crema, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa, albicioasa, iar zaharul este in intregime dizolvat. Fierbeti laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele. Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit. Cand laptele este numai caldut, strecurati-l si turnati-l in fir subtire peste compozitia de galbenusuri, amestecand mereu. Cand ati adaugat tot laptele, puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema pana cand incepe sa se ingroase. Luati vasul si lasati crema la racit o jumatate de ora, apoi adaugati untul frecat bine inainte, cu o lingura de lemn, pentru a scoate apa si zerul din el. Puneti si macul si omogenizati ingredientele. Umpleti foile cu aceasta crema si ungeti prajitura deasupra si pe margine cu crema ramasa.

Taiati perele in felii, pe lungime, cu grosimea de 3mm. Fierbeti un sirop din zahar si 100 ml apa. Cand acesta incepe sa se ingroase, puneti feliile de pere in el si lasati-le la fiert 3 minute. Nu trebuie sa se inmoaie prea tare. Scoateti feliile pe o tava, una langa alta, nu suprapuse. Puneti tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana cand perele insiropate se usuca. Cu aceste pere ornati prajitura peste crema de deasupra.
Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu capsuni

Pandispan cu visine

Prajitura cu mere si gris

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase