Prajitura cu pere si visine

Prajitura cu pere si visine este o prajitura gustoasa, usor de facut, cu un gust intens de fructe, care se poate servi alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aburinda.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar + 4 linguri de zahar
  • pere
  • visine
  • scortisoara

Mod de preparare

Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita (avem grija sa nu il ardem) il intindem pe peretii laterali un pic.
Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul (semintele).
Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine.
Untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale pe rand,amestecand dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt,cacao si scortisoara. Cernem compozitia peste crema de unt, punem laptele si omogenizam cu o lingura sau paleta.
Turnam compozitia peste pere si nivelam. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata rasturnam pe un platou (nu lasam sa se raceasca in cratita).


Pentru prajitura cu pere si visine putem folosi visine facute dulceata din camara Bunatati din natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Aveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...

Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca