Prajitura cu pere, super aromata

1. Aluatul Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie. Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 320 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1/4 coaja lamaie
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 1 kg pere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g martipan
  • 200 g smantana acrisoara
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Aluatul

Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie.

Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe peretele vasului.

Se formeaza o bila,si se da la frigider, pana pregatiti crema si perele.

2. Umplutura

Perele se curata, se taie pe jumatate,se scoate casuta cu samburi.

Le stropim cu zeama de lamaie, pentru a pastra o culoare frumoasa.

Punem zaharul valilat peste si amestecam.

3. Crema

Punem branza, martipanul taiat cubulete, smantana, zaharul si galbenusul intr-un vas si mixam(cel mai indicat e mixerul stick) pana devine un amestec omogen.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem cu sucuitorul.(Acum ar fi timpul sa incalzim cuptorul la 200 g.C)

Apoi marcam marimea tavii/formei. Eu am folosit rotunda.tava se poate unge si tapeta sau folositi hirtie de copt.

Am taiat niste bucatele de aluat,ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros in unele locuri. L-am lipit bine de pereti, apoi am taiat/nivelat putin marginea prajiturii.

Am pus perele.

Turnam crema peste pere si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 200g-timp de 35-40 minute (ca sa nu arunc aluatul taiat de pe margina,am facut o floricica).

Cand e coapta,o scoatem si o lasam vreo 10 minute in forma/tava.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu pere, super aromata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu legume

Aveam 3 copanele in frigider si m-am gandit sa fac o ciorbita de pui cu legume. A iesit o bunatate.  #gatescpentruocarte  

Ciorba de pui cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii