Prajitura cu piersici

Framantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp fierbem budincile de vanilie cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg zahar pudra
  • 25 dkg margarina
  • 4 galbenusuri
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 6 dl lapte
  • 1 cutie mare smantana
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 compot de piersici (taiate patratele)

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp fierbem budincile de vanilie cu zaharul si laptele si le lasam sa se raceasca. Cand budincile devin caldute adaugam smantana si spuma batuta din albusuri si bucatile de piersici. Punem intr-o tava unsa si presarata cu faina o foaie intinsa, turnam crema si acoperim cu cealalta foaie, coacem. Lasam sa se raceasca in tava. Presaram cu zarah vanilat pudra.
Alte retete de prajitura

Prajitura cu mere

Prajitura cu piersici

Prajitura cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!