Prajitura cu piersici si nucsoara

Prajitura cu piersici si nucsoara. Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de copt. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 g faina
  • 200 g zahar tos
  • ¼ lingurita de sare
  • 225 unt/margarina
  • rece
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici
  • decojite)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 200 zahar tos
  • ¼ lingurita de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de copt. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie, iar cealalta jumatate se da la frigider.

 

Pentru umplutura: se taie piersicile cubulete (sau felii) si se pun intr-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amesteca usor. Intr-un bol separat amesteca impreuna faina, zahar, sare, scortisoara si nucsoara. Se toarna peste piersici si se amesteca usor. Imprastie amestecul de piersici in mod egal in tava. Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas  Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 45 de minute sau pana cand partea de sus este usor rumenita.


Se lasa sa se raceasca complet inainte de a taia in patrate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...