Prajitura cu piscot

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 23 dkg zahar pudra
  • 23 dkg unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 23 dkg faina
  • Pentru umplutura:
  • 40 dkg nuca mancinata
  • 23 dkg zahar
  • 1
  • 5 dl rom
  • putin lapte
  • daca este necesar
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 40 dkg unt

Mod de preparare

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spuma si coacem aluatul obtinut. Apoi preparam umplutura: amestecam nucile cu zaharul, romul si laptele, daca este necesar si intindem umplututra pe aluat. La sfarsit preparam crema. Topim la baie de abur ouale, zaharul pudra si praful de cacao pana obtinem un amestec gros. Dupa racire turnam crema peste prajitura.
Alte retete prajituri

Prajitura din foi cu miere

Clatite

Placinta

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...