Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure Castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina

Mod de preparare

Blat Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul (daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare. Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt. Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema: Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena, usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar. Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul . Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul : In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii. Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se topeste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. Punem gelatina sa se dizolve, atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte. Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider. Asamblare Blatul il asezam pe un platou, aseazam crema si o intindem uniform. Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider . Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe. Servim rece .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii