Prajitura cu prune, curmale si struguri

Fructele se spala si se curata de samburi sau seminte. Se acopera apoi cu zahar, se stropesc cu rom si se lasa la rece o ora. In acest timp se taie p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr paine
  • 100 gr unt
  • 2 linguri de rom
  • 3 oua
  • 3 linguri dulceata de fructe
  • 1 cana de lapte dulce
  • 100 gr prune coapte
  • 100 gr curmale
  • 100 gr struguri parfumati
  • 1 portocala

Mod de preparare

Fructele se spala si se curata de samburi sau seminte. Se acopera apoi cu zahar, se stropesc cu rom si se lasa la rece o ora. In acest timp se taie paine felii, se curata de coaja si se acopera cu laptele fierbinte. Se amesteca apoi cu 100 gr zahar pudra si cu untul topit. Se omogenizeaza dupa care se pun peste amestec fructele macerate. Separat se bat spuma ouale, se adauga peste amestec si se amesteca usor. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se asaza deasupra prajiturii felii de portocale. Se lasa prajitura la copt, aproximativ o ora.


Se serevste pudrata cu zahar, dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Placinta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...