Prajitura cu prune si ciocolata alba

Este o prajitura descoperita pe internet dar adaptata dupa gustul meu

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Oua
  • 120 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 100 g Ciocolata alba
  • 220 g Faina
  • jumatate plic Praf de copt
  • 90 ml Ulei
  • 15 Prune
  • Fulgi ciocolata neagra

Mod de preparare

Prunele se spala si se taie bucati. Eu le-am taiat cum mi-a venit la mana, nu au avut o forma anume. Untul cu ciocolata se topesc impreuna. ( se poate pe abur sau in cuptorul cu microunde).

Intr-un bol se bat oule cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Se adauga ciocolata topita si uleiul. Se amesteca si faina cu praful de copt cernute in prealabil. Eu am folosit o tava de tort de 20 cm. Am turnat aluatul peste care am pus bucatile de pruna .

Am ales sa amestec in aluat si niste fulgi de ciocolata neagra. Se da la cuptor pentru 30 min sau pana trece testul scobitorii la 180 grade in cuptorul incalzit in prealabil.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...

Supa de legume cu paste litere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca