Prajitura cu rom

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 ou
  • 50 g untura
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 450 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 ml rom
  • Pentru glazura: 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spatele unei tavi, la foc mic. In timp ce se coc foile, prepara crema. Fierbe grisul in lapte, ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit amesteca-l cu zahar si rom. Unge foile racite cu aceasta crema si apasa-le putin. Unge prajitura cu glazura, pentru care amesteca cacao cu zahar si faina, fierbe-o, ia-o de pe foc si adauga untul. Cand s-a racit untul, toarn-o peste prajitura. Feliaza prajitura doar ziua urmatoare.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...