Prajitura cu rom

Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se toa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt sau margarina
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 shoturi de rom
  • 40 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 8-10 piscoturi
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se toarna romul, si galbenusurile. La final, cu foarte mare grija, se adauga albusurile batute spuma. Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Peste el se asaza piscoturile, iar apoi se toarna aluatul ramas. Se coace la cuptor timp de 45 de minute.
Alte prajituri recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos