Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, ca
Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, cacaoa si romul si se amesteca bine. Se pune in frigider sa se racoreasca si cind crema este rece se umplu foile (3 foi de napolitana si doua straturi crema). Prajitura se pune in frigider si se preseaza cu o greutate. Dupa ce s-a racit si presat (1-2 ore) se pune glazura calduta. Se taie in bucatele mici, dreptunghiulare sau romburi.
Pentru a se taia mai bine, foile de napolitana se pun pentru 10-15 minute in cuptor la o temperatura foarte mica, sa se usuce (inainte de a le umple cu crema).
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa