Prajitura cu smochine

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 1 pachet napolitane
  • 1 pahar de 200 ml - folosit ca masuratoare
  • 11/2 pahar lapte
  • 2 pahare zahar
  • 200 g unt
  • 350 g biscuiti macinati
  • 100 g smochine taiate marunt
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca tocata marunt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • citiva stropi de rom
  • Glazura: 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 2 lingurite zahar

Mod de preparare

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, cacaoa si romul si se amesteca bine. Se pune in frigider sa se racoreasca si cind crema este rece se umplu foile (3 foi de napolitana si doua straturi crema). Prajitura se pune in frigider si se preseaza cu o greutate. Dupa ce s-a racit si presat (1-2 ore) se pune glazura calduta. Se taie in bucatele mici, dreptunghiulare sau romburi.



Pentru a se taia mai bine, foile de napolitana se pun pentru 10-15 minute in cuptor la o temperatura foarte mica, sa se usuce (inainte de a le umple cu crema).

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...