Prajitura cu spuma

Se amesteca margarina cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, faina, zeama de lamaie si 2 linguri de apa. Se framanta un alu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 150 gr. zahar tos
  • 150 gr. margarina
  • 300 gr. faina
  • 100 gr. zeama de lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • Pentru spuma:4 albusuri
  • 50 g dulceata de capsune

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, faina, zeama de lamaie si 2 linguri de apa. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul. Se aseaza intr-o tava si se coace la foc potrivit. Separat se bat albusurile spuma, la care se adauga dulceata de capsune. Se amesteca bine, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Se introduce din nou in cuptor, inca 10 min pentru a se intari spuma. Cand este gata se taie in romburi sau in patrate.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita din organe de miel

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...

Tocanita din organe de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca