Prajitura cu spuma si punch

Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si framantam. Punem la frigi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 dkg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 25 dkg unt sau margarina
  • 4
  • 5 dl lapte
  • Pentru crema:
  • 10 dkg margarina
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 dl rom
  • 3 linguri gem de caise
  • 5 linguri praf de cacao
  • Pentru spuma:
  • 4 oua
  • 20 dkg zahar
  • 10 dkg ciocolata menaj sau glazura de tort

Mod de preparare

Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si framantam. Punem la frigider 30 de minute. Intindem pe o suprafata 3 foi de 30x30 de cm si le punem in tavi captusite cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul pre-incalzit 12 minute. Dupa ce foile se racesc, sfaramam una dintre ele si o fierbem in lapte. Pentru crema batem spuma margarina cu zaharul, romul, gemul de caise si o ungem intre cele doua foi ramase. Deasupra punem albusurile fierte la baie de abur impreuna cu zaharul si picuram glazura de ciocolata. Desenam modele cu furculita. Punem la rece si la servire feliem in bucati de 5x4 cm.
Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...