Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 oua intregi
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pana cand pasta devine spumoasa.

Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina in prealabil. In cealalta jumatate a aluatului adaugam (mixtura preparata separat):

2 linguri de cacao

putin lapte

putin zahar

Compozitia se toarna peste primul aluat, se adauga visine si se pune la copt.

Crema:

½ l lapte

1 ½ pachet de budinca de vanilie

3 linguri de zahar

150 g margarina

Budinca se prepara cat mai groasa si se lasa la racit. Margarina se amesteca cu zaharul, pana compozitia devine spumoasa si se amesteca cu budinca racita.

Crema se pune peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Gem de caise

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii