Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 oua intregi
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pana cand pasta devine spumoasa.

Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina in prealabil. In cealalta jumatate a aluatului adaugam (mixtura preparata separat):

2 linguri de cacao

putin lapte

putin zahar

Compozitia se toarna peste primul aluat, se adauga visine si se pune la copt.

Crema:

½ l lapte

1 ½ pachet de budinca de vanilie

3 linguri de zahar

150 g margarina

Budinca se prepara cat mai groasa si se lasa la racit. Margarina se amesteca cu zaharul, pana compozitia devine spumoasa si se amesteca cu budinca racita.

Crema se pune peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Gem de caise

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...