Prajitura cu vanilie si nuci

Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La sfirsit, se framinta putin cu mi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt
  • 170 gr. faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • nuci

Mod de preparare

Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La sfirsit, se framinta putin cu mina. Daca aluatul nu este suficient de tare, se da la rece. Se intinde apoi o foaie groasa de 7 mm si se taie diferite forme. Se ung cu albus batut si se presara deasupra nuci tocate si zahar tos. Se coc pe tava presarata cu faina, la foc potrivit, 10-15 minute, sa nu se rumeneasca.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide