Prajitura cu visine, nuca si crema de cafea

Este una din favoritele mele. Este o prajitura de efect si foarte buna, ideala de sarbatori.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaie:
  • 250 gr faina
  • 140 gr untura,
  • 70 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1plic praf de copt,
  • smantana cat cuprinde
  • Crema:
  • 100 ml cafea naturala,
  • 150 gr zahar si 2 ling cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar praf,
  • bombonele decorative.
  • Blat :
  • 6 oua,
  • 250 gr zahar,
  • 200 gr nuci macinate ,
  • 3 linguri faina.

Mod de preparare

e face o foaie care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte. Se face un blat din 6 oua ,250 gr zahar, 200 gr nuci macinate ,3 ling faina se toarna peste visine si se coace la foc potrivit cam 30-35 minute. 100 ml cafea naturala se fierbe cu150 gr zahar si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu 3 galbenuse si 150 gr zahar praf si la urma 1 rama sau unt. Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci

Initial, reteta trebuia sa aibe alte ingrediente, adica...spanac in loc de salata si dovleac placintar in loc de cartofii...

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca