Este absolut delicioasă această prajiturică. Noi am servit această minunăție și la micul dejun alături de o cana cu lapte sau cu inghetata .
Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă. Puteți să le lăsați și 20 de minute să se scurgă dupa ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea. Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie. Într-un bol amestecăm făina, cacaoa, praful de copt si le cernem o singură dată. Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă. Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă. Acoperim fundul unei tăvi cu hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm. Punem deasupra chipsurile de ciocolată iar deasupra chipsurilor punem vișinele. Le presăm puțin. Coacem prajitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute. O verificăm cu o scobitoare. Se poate servii ca atare sau cu cremă de ciocolată, înghețată sau frișca. Este absolut delicioasă!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii