Prajitura cu zmeura

Se pune budinca (praful) intr-o oala, se toarna cate putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pana e gata sucul. Se la

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 55 g faina
  • 55 g amidon
  • 90 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • extract de vanilie
  • coaja de portocala
  • 200 g zmeura din borcan/compot
  • 350 ml zeama de la zmeura
  • 250 frisca
  • 1 budinca de zmeura (sau capsuni)

Mod de preparare

Se pune budinca (praful) intr-o oala, se toarna cate putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pana e gata sucul. Se lasa la fiert pana se ingroasa, amestecand intr-una. Daca mai e nevoie de zahar, adaugati. Se pune la racit intr-un castron, care se acopera cu folie.pentru a nu face budinca pojghita. Se bat albusurile. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se amesteca aceste compozitii. Se adauga faina, amestecata cu amidonul si praful de copt, cate putin, amestecand usor. Ungem o tava si o tapetam cu faina, turnam compozitia si dam la cuptor la 170°C cam 30 minute. Dupa copt se lasa la racit pe un gratar. In budinca rece se adauga frisca batuta si zmeura, se amesteca usor. Blatul se taie in doua. Se umple cu crema de zmeura, se acopera si se da la rece pentru cateva ore. Inainte de a fi servit se poate pudra cu zahar pudra sau se poate stropi cu o glazura de ciocolata.
Alte deserturi delicioase

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii