Prajitura de ciocolata cu migdale si coniac

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 150 gr migdale
  • 225 gr zahar pudra
  • 3 linguri fecula
  • 1 praf de copt
  • 1 jumatate de pahar de apa
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri coniac
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar tos
  • 150 gr unt
  • 5 linguri cacao
  • 2 linguri coniac
  • Pentru ornat:
  • 150 gr migdale

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar pudra pana se albesc, se adauga fecula, praful de copt, ciocolata topita, coniacul, migdalele rasnite si se amesteca bine. Intr-un vas se bat albusurile spuma si se incorporeaza restul de zahar. Se inglobeaza albusurile spuma in crema de galbenusuri amestecand usor. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga in cuptorul cald, pentru 40 de minute. Se prepara crema. Se taie untul cubulete, se freaca bine intr-un castron si se adauga zaharul, coniacul si cacao. Se amesteca bine. Cand aluatul s-a copt, se taie in doua foi, se pune intre ele o treime din crema si cu restul se imbraca prajitura. Se presara migdale taiate fin.
Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Chec pufos

Galuste cu prune

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă...

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii