Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana
Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana scade tot sucul, apoi se adauga aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa calda, si se pun la rece. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu merele, smantana si faina. Albusurile batute spuma se amesteca usor in compozitie. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si se portioneaza.
Se poate presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere
Pandispan cu capsuni
Tort de mere coapte
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii