Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile s
Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devine o crema groasa. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Cand spuma devine foarte tare, se adauga restul de zahar si se bate din nou. Se pun apoi galbenusurile frecate si faina si se amesteca pana se omogenizeaza aluatul. intr-o tava rotunda, tapetata cu faina se aseaza feliutele de mere uscate si se toarna aluatul pe deasupra. Se coace la foc potrivit pana e coca gata, apoi se da la rece.
Se rastoarna invers, cu merele deasupra si se orneaza cu frisca proaspat batuta, fructe colorate, ciocolata rasa sau sos de ciocolata.
Alte prajituri:
Tort cu mere si crema de zahar ars Prajitura Negresa Tort de mere coapte
Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!
Aperitiv clatite cu dovlecei si branzaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj