Prajitura de vanilie cu fructe rapida si buna

Prajitura de vanilie cu fructe este rapida si buna, foarte aspectuoasa si poate fi pregatita ca si prajitura sau cadou de Craciun. Este o prajitura foarte aspectuoasa ce poate fi decorata cu fructe caramelizate.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300g zahar tos
  • 500ml lapte rece (din frigider)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 12 linguri faina
  • fructe cuburi
  • zahar pentru fructe caramelizate
  • felii de fructe

Mod de preparare

Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul, untul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza (2-3 min.). Se adauga laptele rece si apoi treptat faina (faina se amesteca cu telul, ca sa nu se faca cocoloase). Nu e nici o problema daca ingredientele nu se amesteca cum trebuie, daca se separa untul de lapte. E normal. Pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma (se amesteca albusurile destul de bine in compozitie) si fructele taiate cuburi si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Albusurile care s-au ridicat deasupra se netezesc cu lingura pe cat posibil.

Se coace la foc potrivit 90 minute si se taie numai dupa ce se raceste.

Feliile de fructe se aseaza in tigaie alaturi de putin unt si acoperite cu zahar, se lasa pe foc pana cand s-a topit tot zaharul, se amesteca bine ca sa fie toate acoperite in caramel topit, si se scot pe o coala de hartie de pergament ca sa se intareasca.

Nu am introdus la "durata de preparare" si timpul cat sta la cuptor, ceea ce m-a atras la aceasta prajitura (o fac foarte des) e simplitatea prepararii, timpul scurt de pregatire (pana se baga la cuptor) si nu in ultimul rand, faptul ca iese ca un cremsnit, cu crema in mijloc (e foarte gustoasa, baietelului meu-care are 6 ani ii place la nebunie).


Dupa ce se raceste foarte bine, prajitura cu vanilie si fructe se pudreaza cu zahar pudra(optional) ca sa arate mai bine, se decoreaza cu fructe caramelizate se taie patrate, se pune in farfurii si se serveste cu lingurita. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca