Prajitura de visine cu bezea este delicioasa, cu aroma acrisoara de visine si cu bezea crocanta.
Pentru prajitura de visine cu bezea se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana se obtine un aluat omogen, elastic care se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 minute.
Visinele se curata de samburi, se amesteca cu 150 g zahar si se lasa deoparte 30 minute. Se pun la foc mic cat sa se topeasca gelatina si se da deoparte. Dupa ce s-a racit putin, se intinde putin compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos se pune peste prajitura. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.
Prajitura de visine cu bezea se serveste dupa ce s-a racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii