Prajitura de visine cu bezea

Prajitura de visine cu bezea este delicioasa, cu aroma acrisoara de visine si cu bezea crocanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ngrediente:
  • pentru blat:
  • 300-400 g faina
  • 150 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru umplutura de visine
  • 150 g zahar
  • 500 g visine
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru prajitura de visine cu bezea se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana se obtine un aluat omogen, elastic care se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 minute.
Visinele se curata de samburi, se amesteca cu 150 g zahar si se lasa deoparte 30 minute. Se pun la foc mic cat sa se topeasca gelatina si se da deoparte. Dupa ce s-a racit putin, se intinde putin compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos se pune peste prajitura. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.


Prajitura de visine cu bezea se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca