Prajitura de weekend

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 80 g margarina (la pachet sau cutie)
  • 1 lingura rasa de untura
  • o jumatate pliculet praf de copt
  • esenta la alegere: rom
  • vanilie etc
  • fructe- eu am ales mere insa puteti sa le inlocuiti cu orice fruct doriti (piersici
  • nectarine
  • caise
  • prune etc);

Mod de preparare

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Sunt sigura ca oricine are zile in care, pur si simplu, are pofta de ceva dulce insa nu prea are timp la dispozitie sau nu dispune de prea multi bani pentru a-si satisface dorintele, insa eu am o solutie ieftina, rapida si simpla.

Reteta pe care am sa v-o prezint astazi este prajitura cu mere. Dupa cum am mai spus, este o reteta simpla, iar pentru a simplifica si mai mult lucrurile am sa va prezint totul pe etape ce cuprind fotografii facute de mine:

As dori sa va spun ca aceste cantitati sunt relative, ele se potrivesc marimii tigaii pe care eu o am, insa daca voi aveti una mai mare atunci puteti mari in modproportional cantitatile fara a dauna calitatii retetei.

In primul rand se separa galbenul oualelor de albus, asa cum puteti vedea in imagine. Pentru blat se vor folosi initial doar galbenusurile peste care se adauga faina, praful de copt stins cu otet, esenta si mai apoi restul ingredientelor. Puteti amesteca zaharul cu margarina si untura (incalzita - daca doriti ca ingredientele sa se amestece mai usor si mai uniform) si mai apoi sa le adaugati galbenusurilor. In final ar trebui sa obtineti un amestec asemanator celui din fotografie. Acesta se toarna intr-o tigaie, se niveleaza dupa care se aseaza merele feliate pe toata suprafata aluatului si se introduce la cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.

In acest timp trebuie sa prepari spuma ce se va adauga deasupra merelor. Se adauga 3 linguri de zahar ( sau mai mult daca doriti o spuma mai dulce) peste albusurile separate si se amesteca cu mixerul . Spuma obtinuta se pune peste mere si se baga in cuptor pentru inca 15 minute. Tin sa mentionez ca durata de coacere variaza in functie de marimea tigaii deci ar fi bine sa supravegheati prajitura cu 5 minute inainte de intervalul dat initial de mine.

In final, prajitura ar trebui sa arate cam asa, poate putin mai aspectuoasa daca reusiti sa nivelati spuma mai bine decat am facut-o eu.


Dupa ce se lasa la racit, prajitura e numai buna de servit in familie, asa cum am facut si eu. Dupa cum puteti vedea, bucatile de prajitura au disparut repede, ceea ce inseamna ca am reusit cu succes sa imi "indulcesc" weekend-ul atat mie cat si intregii familii.

Acesta reteta este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii